Яйцата предпазват от оплешивяване

Яйцата предпазват от оплешивяване

Добрата новина за мъжете е, че учените откриха причината за плешивостта – увреждане на клетките, които създават нова коса. Лошата новина е, че ефективно лечение все още няма.

Гените играят важна роля при загубата на коса, но това, което много хора не осъзнават, е, че всекидневните навици също могат да изострят проблема. Водещите британски експерти все пак разкриват няколко прости стъпки, за намаляване на риска от оплешивяване.

Внимавайте с четката за коса.
Агресивното сресване може да увреди скалпа и космените фоликули. Важно е да сапунисвате главата с леки движения и никога не дърпайте косата с четка или гребен. Пърхотът, екземите или дерматитът-характеризира се със сърбеж и лющене на кожата на главата, са свързани с косопада. Те отключват възпалителни процеси, които влияят неблагоприятно на фоликулите.

Яжте питателна закуска.
Косата се състои от кератин, който и дава сила. Недостатъчното количество протеини /червено месо, риба, яйца, пилешко/ засяга кератиновите нива и косата спира да расте, твърдят специалистите.
Закуската е най-важното хранене за деня, включително и за стимулиране на растежа на косата. Затова не пропускайте сутрин да хапнете яйца и шунка.

Използвайте техники за релаксация.
Излишъкът на мъжки хормони не звучи като нещо лошо, но тестостеронът и някои други вещества може да имат неблагоприятен ефект върху някои части на космения фоликул. Те причиняват изтъняване на косата. Когато космите се смалят до определен диаметър, те спират да растат. Когато мъжете са под стрес, тялото им произвежда повече мъжки хормони и това ги прави по-склонни да губят повече коса.
в.Всеки ден


0 Коментара
Коментирай

(required)