Цветен хороскоп

Зодиакалните съзвездия даряват своята астрологична енергия не само на хората, но и на растенията. Ето защо, ако подберем правилно своите зелени приятели, те ще ни помогнат да се реализираме успешно в личния и в професионалния си живот, ще ни гарантират завидно здраве, слънчево настроение, душевна хармония.

Цветен хороскоп

Овен
Хората от тази зодия са динамични, честолюбиви, предприемчиви, кариеристи. Няма да сбъркат, ако се спрат на някое растение с ярки цветове от сорта на роза, млечка, кралска бегуния, гусмания, които са заредени с енергията на преуспяването и личностния успех. На Овните не се препоръчват представители на флората с висящи или меки стъбла: орхидеи, хлорофитум, цисус.

Телец
Подвластните на знака са практични и стабилни личности, стъпили здраво на земята. Подходящи за тях са устойчивите и издръжливи пармски теменужки, каланхоето, глоксините, игликите, пеперомиите. Присъствието им позволява на Телците да постигнат по-бързо мечтаното материално благополучие и да преодоляват по-лесно несгодите. Те не бива да отглеждат високи растения с остри листа или с бодли.

Близнаци
Тъй като знакът се управлява от Меркурий, неговите представители са активни, чаровни, общителни. Често променят настроението си, бързо им става скучно, понякога не знаят какво точно искат. Близнаците трябва да се ориентират към растения с виещи се стъбла или с пищни листа – аспарагус, бръшлян, фикус, нефлорепсис, традесканция, палми, които имат успокояващ и умиротворяващ ефект. Да избягват кротона и марантата.

Рак
Раците са чувствителни и раними натури. Тяхната стихия е водата, затова се чувстват прекрасно в близост до алое, красула /дърво на парите/, каланхое и фуксия, за които са характерни сочните, месести листа и които им обещават разбирателство с близките, душевен покой, безоблачно настроение.

Лъв
Водеща особеност на зодията е самодостатъчността – неслучайно родените в края на юли и началото на август се управляват от самото Слънце. Цветята на гордите, егоистични и взискателни Лъвове са бързо растящи, със здрави стъбла и сравнително големи листа: мушкато, кали, камелии, китайска роза. Нуждаят се от ярка светлина и голямо пространство.

Дева
Разсъдителните и прагматични натури от зодията държат растения, носещи определена полза, чиито листа или плодове могат да се използват за готвене. Например различни зелени подправки като копър, магданоз, босилек, също така люти чушлета, физалис, стайни домати. Те зареждат Девите с положителна енергия, помагат им да запазят спокойствие в стресови ситуации, тонизират ги, укрепват тялото и духа им.

Везни
Доброжелателни, тактични и деликатни, те се стремят към хармония във всичко. За да я постигнат, трябва да се доверят на хелиотропа, хортензията, камелията и кротона, чиито сочни листа и ярки цветове закрилят брака, приятелските взаимоотношения, деловите партньорства.

Скорпион
Плутон и Марс покровителстват загадъчните и чувствени Скорпиони, които спокойно могат да заложат на кактуси, опунции, агаве и ехмеи с дебели, задържащи влагата листа и бодли. Скорпионите често имат скрити екстрасенсорни сп особности и въпросните растения ще им помогнат да ги изявят. Не е желателно да се грижат за хипеаструми, кливии, лимони, палми.

Стрелец
Това е знакът на пътешествията и драстичните промени. Хората, които му се подчиняват, са много активни и подвижни, с лекота сменят местожителството и работата си. Почти винаги са в добро настроение и често се превръщат в душата на компанията. Трябва да търсят компанията на сансевиерата, клавията, стайната лоза. А понеже обичат да филосостват и да размишляват за вечните ценности, най-добре е да вършат това в близост до ефектен бонзай.

Козирог
Стайните цветя, подходящи за предпазливите, търпеливи, подозрителни и отговорни Козирози се отличават със здрави стъбла и бавен растеж. Сред тях са драцената, фикусът, ветрилообразните палми, които подобряват психологическия климат в семейството, неутрализират негативните енергии, обещават успех както в личния живот, така и в професионалната сфера.

Водолей
Хората от зодията постоянно измислят и изобретяват нещо, а идеите им се раждат дори насън. Стайният клен, колеусът, калатеята и фитонията ги мотивират да търсят оригинални решения на задачите, с които се заемат. Между другото, представителите на всички други знаци могат да отглеждат растенията на Водолея, за да развият творческото начало в себе си.

Риби
Най-мъдрият и одухотворен знак има двама покровители. Нептун кара Рибите да търсят влаголюбиви растения като папрати и папируси, а Венера – разновидности с благоуханни цветове, например орхидеи. Всички те влияят добре на ендокринната и нервната система.

автор: Петя Влайкова


0 Коментара
Коментирай

(required)