Храни с нула калории

Най-ефективният начин за отслабване е като ограничим калориите и започнем да правим упражнения по-често. Това обаче не е никак лесно, особено ако сме стресирани. Доказано е, че хората под напрежение имат навика да се обръщат към храната, за да се разсеят.

Храни с нула калории


Какво е решението в такива случаи? Вместо да се чувстваме виновни, можем да се възползваме от храни без калории. Те не само ни доставят важни хранителни вещества, но и изискват повече енергия за храносмилането си, отколкото в действителност съдържат.

Боровинки
Боровинките са вкусна храна без калории. Освен това понижават и холестерола. Единственият минус е, че през зимата са скъпи. Можем обаче да си ги набавяме, когато са в сезон, и да ги замразяваме във фризера.

Целина
Когато ни налегне нуждата да похапнем нещо, за да укротим емоциите си, е изкушаващо да грабнем първия хранителен продукт, който да видим пред нас-като пакетче картофен чипс например. За да избегнем това, в началото на всяка седмица можем да измиваме и нарязваме определено количество целина и да я съхраняваме в пластмасова кутия в хладилника. За да остане без калории, е добре да я консумираме, без да я потапяме в сосове и дресинги.

Моркови
Ако целината сама по себе си не е най-любимата ни храна, можем да добавим малко моркови към сместа. И двете храни след храносмилане не носят на организма калории. Смесването им може да е полезно, защото тези зеленчуци съдържат различни витамини и минерали. Също като целината, можем да обелим, нарежем и складираме морковите в хладилника в началото на всяка седмица или пък да си купим буркан с готови бейби морковчета.

Домати
Повечето хора не гледат на доматите като на съблазнителна храна, но всъщност те са сладки и засищащи. Чери доматите са дори още по-добра опция, защото не изискват никакво приготвяне и са готови за консумация.

Диня
Динята е един от най-типичните летни плодове, а сладкият и вкус я превръща в перфектен десерт. Тъй като отнема известно време да се приготви за ядене, е добре да я нарежем, преди да настъпи пристъпът на глад.

Ябълки
Ябълките са не само вкусна храна без калории, но са и чудесен източник на фибри. Тъй като фибрите ни поддържат сити по-дълго, ябълките са може би най-засищащата храна без калории в този списък.

в.Уикенд


0 Коментара
Коментирай

(required)