Защитете кожата си от студа

Защитете кожата си от студа

Температурите падат, въздухът става все по-сух, а това автоматично означава намаляване на влажността на кожата.

Затова и специалните грижи за нея трябва да започнат още през есента. Спазването на няколко прости правила ще гарантира на кожата ви здрав и добър вид в най-големия зимен студ. Ето кои са те:

Овлажнявайте
Това е най-лесният начин за борба със сухата кожа. Превърнете използването на овлажнител за тяло в ритуал след излизането от банята. Ако кожата ви по принцип е по-мазна, си купете некомедонен продукт, който да не запушва порите ви. Имайте предвид, че по правило кремовете имат по-добро овлажняващо действие от лосионите. На ръцете трябва да обръщате особено внимание през студените месеци, защото кожата там е по-тънка и по-склонна към дехидратация. Добре е да ползвате специален крем, а не този, с който мажете останалата част от тялото. Продуктите за ръце са много подходящи също за коленете, лактите и петите.

Не стойте дълго под душа
Дългите горещи душове може и да са чудесно средство за стопляне и отпускане на мускулите, но те също така активно работят в полза на дехидратацията на тялото. Това се дължи на факта, че горещата вода „отмива“ естествените мазнини на епидермиса доста бързо. Решението? Вземайте по-кратки душове и се опитайте да ползвате топла вода, вместо гореща. Когато приключите, не търкайте кожата с кърпата, а просто попийте останалата по тялото вода.

Ползвайте мек сапун
Любимият ви антибактериален или ароматизиран сапун може да нанася на кожата ви вреда, за която дори не подозирате, лишавайки я от естествените и мазнини. Ето защо дерматолозите препоръчват използването на меки сапуни – за предпочитане неароматизирани или със съвсем слаб аромат. Добре е поне веднъж седмично да ползвате ексфолираща гъба или четка за премахване на мъртви клетки и отваряне на порите.

Не се разделяйте с балсама за устни
Устните са особено податливи на дехидратация и напукване, затова ги мажете с балсам по няколко пъти дневно. Препоръчително е той да е снабден със слънцезащитен фактор. Освен това се стремете да не облизвате устните си.

Не подценявайте слънцето
Над 80% от слънчевите лъчи могат да пробият облаците, снега и мъглата, така че дори в най-мрачните дни използвайте слънцезащитен продукт. Факторът му трябва да е поне 15.

Пийте вода
Това ще помогне да хидратирате кожата си отвътре. Освен водата, добър вариант е билковият чай.
в.Кауфланд


0 Коментара
Коментирай

(required)