„Дипломат“ – българските енергоспестяващи бойлери

Бойлерите са удобно съвременно оборудване, което осигурява гореща вода там, където не е предвидена централизирана система затова или в случаи на спирането й през летния период. В наше време е трудно да си представите комфортното съществуване без гореща вода, затова бойлерите се ползват с огромна популярност. Навярно, всяко семейство се е сблъсквало с въпроса: какъв бойлер да купят за дома си, вилата или къщата на село. Но, не всеки човек може да определи преимуществата или недостатъците, този или онзи модел бойлер, поради голямото разнообразие на пазара.

Съвременният пазар за бойлери ще ви предложи много модели, но най-надеждни и високо качествени са бойлерите с марка „Дипломат“.

Най-разпространените видове бойлери се считат електрическите. Те са популярни поради лесния им монтаж и достъпност на постоянна електроенергия. Такъв бойлер загрява водата благодарение на нагревател, през които преминава електрически ток. Вторите видове по популярност са газовите бойлери. Техните модели нагряват водата посредством газова горелка. Такъв бойлер е удачно да се закупи, ако домът е газифициран и се счита за икономически изгоден, освен това, нагрява водата в бойлера  значително бързо.

Но, за съжаление газоснабдяването не е толкова развито в нашата страна. Но, не трябва да пренебрегваме факта, че монтажа на газовото оборудване е по-сложно отколкото електрическия бойлер. И стойността на газовата конструкция е по-скъпа и изисква свободно помещение. Бойлерите от косвен и комбиниран тип са по-сложни системи и относно поддръжката и монтажа. Освен това, в градските домове тези варианти са практически невъзможен, но тяхното използване се явяват най-изгодни от икономическа гледна точка. За нагряване на водата в електрическия бойлер се използва само електроенергия, за разлика от другите видове.

По типа монтаж бойлерите се разделят на вертикални, хоризонтални и универсални. Естествено, всичко зависи от наличието на свободно място в помещението. Но, вертикалните конструкции имат няколко преимущества пред хоризонталните. Водата във вертикалният бойлер се нагрява бързо и не използваният остатък ще бъде по-малък. Универсалните конструкции могат да бъдат монтирани, както вертикално, така и хоризонтално. Това е удобно за тези, които искат бойлера винаги да е на същото място дори и след капитален ремонт и препланиране на помещенията.

Следващия важен въпрос при избора на бойлер се явява неговия обем. Ако на вас ви е нужно само да миете посудата в кухнята, то напълно и достатъчно е малък по обем бойлер от 5 до 10 литра. Но, в повечето случаи бойлерите се експлоатират и за хигиенични процедури. За един човек се предполага използването на бойлери с вместимост от 50 до 80 литра. Такъв обем ще е достатъчен за битовите ви потребност, за взимане на душ и даже вана. Ако семейството е четиричленно, препоръчва се използването на бойлер до 150 литра, а ако са 5 или човека до 200 литра. Разбира се, всичко това много зависи от интензивността на използване на горещата вода. При икономично използване, напълно е възможно, за 4 човека да стигне бойлер с обем от 120 литра, но да вземете вана един след друг няма да стане, но за душ промеждутък от време ще стигне. За повече информация можете да погледнете тук: www.diplomat.bg


0 Коментара
Коментирай

(required)