Бургазлия с 11.7 милиона приходи

Бургазлия оглави класацията
на данъчните по доходи

Почти всеки 10-ти човек подава декларация по интернет

Бургазлия с доходи от 11,7 млн. лв. през 2011 г., е на първо място по приходи за миналата година. Това показва обобщена справка на НАП от подадените до този момент декларации за облагане на доходите на физическите лица. Според статистиката на приходната администрация топ 40 на най-богатите българи са заработили през миналата година 140 млн. лв.

Междувременно стана ясно още, че от началото на годината до края на февруари декларации за облагане на доходите на физическите лица са подали общо 70 000 човека. Близо 6 300 от тях са получени в НАП чрез интернет, подписани с електронен подпис.

Декларациите за облагане на доходите на физическите лица тази година се подават до 2 май, тъй като 30 април е почивен ден. От НАП напомнят, че декларация за облагане на доходите през 2012 г. не подават тези граждани, които са имали доходи само от трудови правоотношения и нямат данък за довнасяне или възстановяване, като в същото време няма да ползват данъчни облекчения.

Годишните декларации за доходите могат да се подадат по интернет, подписани с електронен подпис, на място в офиса на НАП в цялата страна, по пощата, с обратна разписка и на място срещу входящ номер в някои пощенски станции.

Всеки клиент може да се консултира как да попълни данъчната си декларация на цената на градски разговор, избирайки информационния телефон на НАП 0700 18 700.


0 Коментара
Коментирай

(required)