Здравето ни се изчерпва на 45 години

Здравето ни се изчерпва на 45 години

Сърцето остарява първо при мъжете

Значителни отклонения и влошаване на показателите на работата на сърцето и белите дробове се наблюдават при повечето хора скоро след навършване на 45 години. Негативната промяна е по-рязка при мъжете и малко по-бавна при жените. Това е заключението на група американски учени начело с проф. Андрю С. Джексън от университета на Хюстън, щата Тексас.
Направените от тях наблюдения включват данните за повече от 20 хиляди мъже и жени на различна възраст – между 20 и 96 години, преминали над 30 различни медицински изследвания, които са включвали препоръки за храненето, движението и други фактори на начина на живот. Резултатите показват, че за да бъде здравето ни на ниво поне до 40-45 години, трябва постоянно да наблюдаваме теглото си, да се откажем възможно най-бързо от вредните навици и да отделяме повече време на спорт и разходки.
Човечеството, макар и да живее по-дълго, старее по-бързо и става все по-закръглено и обездвижено, смятат учените. В резултат на това сърцето и дробовете ни по-рано губят част от ефективността си.
в.Всеки ден


0 Коментара
Коментирай

(required)