Цветя вместо ароматизатори

Цветя вместо ароматизатори

Едва ли има човек, който да не обича аромата на цъфнали цветя в къщи.

Цветя вместо ароматизатори Предлагаме ви няколко не много капризни вида, които, освен че притежават чудесен мирис, прочистват въздуха у дома, като го насищат с кислород.

Мушкато
Може да се отглежда по балконите или вкъщи. Мирише опияняващо и се култивира в разнообразни разцветки. Има аромати на роза, лайм, джинджифил, лимон. Формите на листата са разнообразни. Лесно е за отглеждане отделно и в комбинация. Изисква пространство с повече слънце, защитено от течения.

Арабски жасмин
Цъфти с нежни цветчета в бяло, които пръскат аромат, подобен на европейската акация. Цъфти през всички сезони, ако получава достатъчно светлина и е на топло. Може да се постави в голяма саксия до прозореца, но трябва да му осигурите достатъчно влага и слънце.

Цитруси
Лимонови, портокалови или мандаринови дръвчета се отглеждат и по нашите и по нашите географски ширини, но в студеното време трябва да са вътре. Те даряват с приятен цитрусов аромат, който е просмукан даже в месестите им листа. Осигурете им достатъчно светлина и бъдете търпеливи, тъй като растат бавно.

Гардения
Има страхотен аромат, но изисква повече грижи. Обича влагата и светлината. Осигурявайте и вода и хранителни вещества, особено през топлите месеци, а през студените оставете влагата да се изпарява.

Бругмансия
Често се използва за дворовете, но през студените дни трябва да се отглежда вътре. Не прекалявайте с водата, но поддържайте въздуха влажен. Изисква слънце и защита от течения. Редовно подхранвайте и пазете от насекоми. Подходяща е за хора с повече опит и време да се грижат за нея. Силно отровна е, затова я съхранявайте на високо място, далеч от деца и домашни животни.
в.Уикенд


0 Коментара
Коментирай

(required)