Спасение за ниските дами

С подходящ тоалет се „пораства“ с няколко сантиметра.

С подходящ тоалет се „пораства“ с няколко сантиметра

Повечето дами с ръст под 160 см смятат, че са в безнадеждно положение и единствено високите токчета могат да ги спасят. Фактите обаче сочат, че с няколко трика и оптически илюзии и нисичките жени могат да „пораснат“ в очите на другите с няколко сантиметра.
Зрението ни е устроено така, че възприемаме по различен начин нещата, съотнесени едно към друго или към средата, която ги заобикаля. Човешката фигура не е изключение – с акцент върху някои части може да се „увеличи“ цялото.
За ниските жени е препоръчително да носят късо или средно подстригани коси, а не дълги или спуснати, които ги правят да изглеждат още по-ниски. Широкополата шапка също би направила невисоката дама да изглежда още по-нестройна.
Подходящи в такива случаи са всички детайли, които „удължават“: дълго деколте, сако или жилетка до талията, 3/4 ръкав.
Мини дамите е добре да внимават с дължината на полата. Ако не сте особено висока, избирайте не широки поли – къси или дълги, но не и със „средна“ дължина, която би ви „скъсила“ допълнително. Краката ви се виждат – това е добре – те са зрителни вертикали, които издължават фигурата като цяло.
Екстремното мини, толкова модерно в наши дни, също не е препоръчително за невисоките жени, твърдят специалистите по облеклото.

в.Уикенд


0 Коментара
Коментирай

(required)