Пушенето качва килограми

Пушенето качва килограми

Пушенето помага да се контролира теглото. Това е мит, в който вярват всички пристрастени към тютюна.

Откритие, направено от учени в Университетския колеж в Лондон, го разбива напълно.
Внимание! Пушенето качва килограми. Мит е, че цигарите поддържат талията тънка.

 

Специалистите са наблюдавали в продължение на 5 години повече от 3000 души, а резултатите от изследването са учудили и самите учени. „В течение на много години самите ние смятахме, че цигарите наистина помагат да се регулира теглото. Оказва се, че е тъкмо обратното – хората, които никога не са пушили, контролират своите килограми далеч по-успешно от пушачите“, съобщава проф. Робърт Уест.
Според британските учени това, че пушачите на средна възраст изглеждат по-слаби от непушещите си връстници, е още една илюзия. Цигарите въздействат върху ендокринната система така, че дори нормалните количества мастни натрупвания се подреждат неравномерно и по този начин деформират фигурата, дори ако не е налице наднормено тегло.
Данните, събрани от отказалите наскоро цигарите, сочат, че много от тях не само са намалили теглото си с няколко килограма, но и кожата им се е подмладила с 10-13 години.
В друго изследване учени от Харвардското медицинско училище в САЩ са определили, че отказът от цигарите практически веднага дава положителен ефект върху здравето, а опасността от преждевременна смърт намалява с 13% за следващите 5 години.
в.Уикенд, 13-19.08.2011
Снимка: Интернет


0 Коментара
Коментирай

(required)