Пуешко месо- полезно и вкусно

Пуешко месо- полезно и вкусно – съвети

Пуешко месо - полезно и вкусно

Пуешко месо – полезно и вкусно

Пуешкото месо става все по-популярно, тъй като е изключително полезно за здравето и фигурата. Много е подходящо за хората, които пазят диета, а също и за занимаващите се активно със спорт.
Първоначално пуйката става важна част от менюто в САЩ, а след това се пренася и в Европа. Днес най- големите консуматори на пуешко месо  са САЩ, Канада, Великобритания, Италия, Франция, Израел и Холандия.
Пуешкото месо е много подходяща храна за хора, които трябва да консумират нетлъсти меса. Особено важна част са пуешките гърди, които представляват 30% от цялото месо на пуйката. Месото се поддава сполучливо на различни кулинарни обработки, комбинира се добре със зеленчуци, а също и с плодове и различни сосове.
В 100 грама пуешки гърди се съдържат средно около 17,07 г белтъчини, 3,71 г въглехидрати, 1,66 г мазнини, 0,5 г фибри и 74,07 г вода. Пуешкото месо има високо съдържание на витамини от групата В /намаляват риска от сърдечносъдови заболявания/, на минерали – главно желязо и цинк /укрепва имунната система/, а също и на фосфор и селен /мощен антиоксидант със силно антивъзпалително и антиканцерогенно действие/. Хранителната стойност на 100 г пуешко месо е 136 ккал.
Пуешкото месо има най-ниско съдържание на мазнини от всички видове месо. Още по-полезно е, ако се консумира без кожата, варено или печено. То се усвоява лесно от организма и затова е незаменима част от здравословното меню.
в. Кауфланд


0 Коментара
Коментирай

(required)