Почивка на остров Корфу

 

Почивка на остров Корфу

Подарете си почивка на остров Корфу при страхотни условия на отлична цена!

Корфу е гръцки остров в Йонийско море.  Вторият по големина от Йонийските острови, островът има площ 641 km2, дължина 58 km и широчина 27 km в най-широката си част. Северната му част е планинска, а южната е заета от равнини. Най-висок е връх Пантократор с височина 906 m.
В бреговете на остров Корфу плискат вълните си три морета: на изток – Йонийско море, на север – Адриатическо море, на юг – Средиземно море.
Заради интересното си местоположение островът притежава уникален, благодатен климат и предпоставки за отлична почивка на море.

Както всеки гръцки остров, и този е свързан с древногръцката митология, и по-точно с поредното похождение на Посейдон. Той бил влюбен в Керкира, дъщеря на Азоп (речен бог) и речната нимфа Менопа. С помощта на Зевс Посейдон я отвлича и я завежда на безименния дотогава остров. В израз на любовта си той кръщава острова на нейно име.

Остров Корфу има богата история:
за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, Венеция, Неапол, Франция, Австрия, Русия (тогава в съюз с Турция), Англия.
През 1864 г. Англия отстъпва доброволно острова на Гърция, без никаква външна намеса.


0 Коментара
Коментирай

(required)