Плетената жилетка

Плетената жилетка отново атуална!

Плетената жилетка – начин на употреба

Ако в зимния ви гардероб липсват достатъчно топли и стилни дрехи, купете си 2-3 плетени жилетки. Разбира се, не от онзи старомоден вид, който навява неприятни асоциации за бели якички, изкуствени перли и обществени библиотеки. Актуалните в момента жилетки са дълги, с интересна кройка и позволяват какви ли не комбинации – от джинси до елегантна рокля. Това пък означава, че можете да ги носите навсякъде – на работа, на училище, на разходка, на парти.
Казано накратко, независимо какъв е стилът ви на обличане, плетената жилетка без проблем ще намери място в него. Разнообразието от модели и цветове по магазините е огромно, затова изборът ви няма да е труден. Ето с какво все пак трябва да го съобразите:

 • Тази зима голям хит ще бъдат рипсените жилетки, които изглеждат особено интересно, когато са с асиметрични краища. Има ги и във вариант с качулка.
 • Най-лесният начин да придадете елегантен вид на почти всяка жилетка е като и добавите колан – независимо дали я носите закопчана или отворена. Той се слага на талията, под гърдите или около ханша. Някои жилетки дори се продават заедно с колан, което прави избора още по-лесен. Иначе правила за съчетаването между двете няма – всичко е въпрос на въображение. Ако все пак искате да следвате изпитани комбинации, заложете на жилетка с широк колан и джинси за свободното време.
 • Жилетките се предлагат в най-различни цветове, но ако изберете ярък, трябваа много внимателно да съобразите с какво да го комбинирате. Затова е най-добре да заложите на по-неутрални тонове като бяло, черно, кафяво, бежово, сиво, синьо и зелено, които се съчетават с всичко. Другият вариант е да комбинирате ярка жилетка с друга ярка дреха – например жълто с лилаво или оранжево със синьо. Това ще ви придаде изключително дързък и модерен вид.
 • Много актуални са жилетките с къс ръкав. Носят се над топ или риза с дълъг ръкав и се съчетават най-добре с тесни джинси и ботуши. Можете да заложите и на равни обувки за по-елегантен вид.
 • Ако сте по-дребна, избягвайте да носите прекалено дълги жилетки, защото те още повече ще ви смалят оптически.
 • Ръчно плетените жилетки са особено красиви и изискани, но не са никак евтини. Ако не са по джоба ви и не можете да плетете, помислете за приятелка или роднина, която може. Така ще се сдобиете с уникална жилетка, чиито дизайн и цвят да е изцяло по ваша идея.
 • Широките жилетки, напомнящи пелерина, се съчетават еднакво добре с рокли, поли, панталони и джинси, но нито една от тези дрехи не бива да бъде широка. Точно обратното – колкото по-тясна е, толкова по-добре.
 • Ако искате да носите жилетка в офиса, най-удачно е да я комбинирате с риза с класическа кройка и панталон. Правилото е следното – дългите жилетки се носят с прав панталон, а късите – с широк.
 • В случай, че харесвате винтидж стила, брошката е перфектният аксесоар за вашата жилетка. Най-често се закача от дясната или от лявата страна на гърдите. Ако пък жилетката ви е без копчета, можете да използвате брошката, за да я „затворите“.
 • Ако съчетавате пола с жилетка, най-добре е тя да е с дължина до горната част на бедрата.
 • Няма да сбъркате с комбинация от жилетка и поло, особено ако тя е в по-неутрален цвят, а то-в ярък или с интересен десен. Допълнете с екстравагантно колие на няколко реда или тип верига.
 • За жените с по-едър ханш и по-пълни бедра са особено подходящи дългите жилетки, тъй като скриват проблемните зони. Това позволява да се носят дори по-тесни рокли и поли. Иначе дългите жилетки се комбинират перфектно с джинси с ниска талия, които обаче могат да си позволят да носят само жени със стройна фигура.
 • Обръщайте внимание на материалите, от които са изработени жилетките. Залагайте на естествените, за да избегнете наелектризирането и неприятното усещане по време на носене.

Само за мъже

Само за мъже
Искате да се сдобиете с дреха, с която моментално ще правите впечатление и ще изглеждате модерни, елегантни и уверени? В такъв случай заложете на плетената жилетка. Можете да я носите както с официално, така и с по-лежерно облекло. Ако не знаете как, предлагаме ви следните готови комбинации:

1. За офиса – с официална риза и панталон, вратовръзка и кожени обувки.

2. За бар или неофициално събитие – със спортна риза, джинси и мокасини.

3. За пътуване – с тениска, спортен панталон и кецове.

Имайте предвид, че:

 • Ако носите жилетката под блейзер, тя трябва да е достатъчно тънка, за да не се набира отдолу.
 • Жилетката за офиса трябва да бъде в по-тъмен цвят.
 • По правило най-долното копче на жилетката се носи разкопчано.

0 Коментара
Коментирай

(required)