Пазете стомаха-съвети

 

Спешна помощ при болки в стомаха

Съвети как да предпазим стомаха

Жените често имат проблеми с корема като газове, запек или синдром на раздразнените черва. Тук ви предлагаме няколко средства за бързо и лесно облекчение на неприятните симптоми. Всички те са препоръчани от специалисти.

1. Спортът е последното нещо, което би ви дошло наум да практикувате, когато коремът ви боли, но една 10-15 минутна енергична разходка в такъв момент извършва чудеса. Липсата на физически упражнения прави червата мързеливи, което води до колики и запек.

2. Стресът е една от причините за стомашните болки, а акупунктурата стимулира организма да отделя ендорфини, които повишават настроението и отпускат напрежението. Опитайте следната процедура. В продължение на 5 минути натискайте с пръстите си в кръг върху мястото, отстоящо на 4 пръста под пъпа.

3. Преяждането може да причини болки в стомаха. В такъв случай трябва да дадете на организма си почивка от храната. Опитайте с еднодневна течна диета-пийте само бульони, вода, пресен сок, а след това свикнете да ядете по-малки порции храна.

4. 20% от хората страдат от синдрома на раздразнените черва. Повечето от тях са жени. Изследванията показват, че пробиотичните добавки /например Лакто 4/ облекчават симптомите на това заболяване- запек, диария и болки в корема.

5. Чаша топъл чай от мента отпуска мускулите на стомаха. Доказано е, че ментовото масло облекчава не по-лошо от лекарствата симптомите на синдрома на раздразнените черва. Ако не обичате чай, то си купете от аптеката капсули с екстракт от мента, копър и джиднджифил.


0 Коментара
Коментирай

(required)