Очилата на лято 2011

Слънчевите очила безспорно са най-важният и необходим аксесоар на лятото

Слънчевите очила безспорно са най-важният и необходим аксесоар на лятото.

Както е добре известно, при избора им всеки трябва да се ръководи от два основни принципа-формата на лицето си и стила си на обличане. За щастие моделите, които ще бъдат актуални това лято, са изключително разнообразни като форма, големина, цвят и дизайн. Ето за какво по-конкретно става дума:
Ретро
През последните няколко сезона големите очила, чиито стъкла са с формата на пеперудени крилца, бяха изключително популярни. Съдейки по колекциите на водещите световни дизайнери, тази тенденция ще се запази и през следващите месеци. Вдъхновението за този модел идва от модата на 60-те и 70-те години на ХХ век, а рамките са изключително разнообразни-тънки, дебели, черни, кафяви, в ярки цветове, на точки, с животински принтове и дори карирани.
Тъй като този модел очила покрива почти една трета от лицето и осигурява добра защита срещу слънцето, е подходящ за хора с чувствителна кожа. Правилото при избора на рамка е следното-издължена форма за по-кръгло лице и заоблена за ъгловато, овално и сърцевидно.
Очилата в ретро стил подхождот на почти всеки тип тоалет, така че не се колебайте да ги носите както в ежедневието, така и на по-официални събития. Сами ще се убедите, че те като че ли се трансформират, така че да се нагодят към облеклото, прическата и другите аксесоари.
Котешки
Този класически модел, чиито стъкла са с красива бадемовидна форма, е изключително популярен през 50-те и 60-те години на ХХ век. Най-изявената му звездна почитателка е кинозвездата София Лорен, но първа го налага нейната американска колежка и всепризната модна икона Одри Хепбърн в небезизвестния филм „Закуска в „Тифани“.
През следващите месеци този модел очила ще е абсолютен хит и то в най-различни цветове и принтове. Имайте предвид обаче, че подхожда на по-слаби и издължени лица. Ако вашето е такова, а стилът ви на обличане-дързък и по-авангарден, заложете на модел в ярък цвят. В случай че носите по-консервативни и елегантни дрехи, изберете очила в черно или кафяво. Хубавото на този модел е, че подхожда еднакво добре както на изключително небрежно, така и на строго официално облекло. Не се страхувайте да експериментирате.
В стил Джон Ленън
Очилата с кръгли стъкла, превърнали се в неразделна част от имиджа на прочутия музикант, вдъхновиха много съвременни дизайнери, които залагат на минималистичния стил и изчистените линии. Този модел започна да си проправя път сред модните тенденции през есента на 2010 г., но през наближаващото лято актуалността му ще достигне своя връх. Известните личности, на които е особено любим, са попзвездата Лейди ГаГа и актрисата и дизайнерка Мери-Кейт Олсън.
Този модел подхожда най-вече на ъгловати лица, тъй като закръглените стъкла помагат за смегчаването на острите линии на челюстта и брадичката. Ако вашето е овално, също можете да си позволите да носите такива очила, но заложете на по-широки рамки. Хората с кръгли лица обаче в никакъв случай не бива да избират този модел, колкото и да им харесва.
Най-модерните рамки за очилата в стил Джон Ленън ще бъдат пластмасовите, а по отношение на цветовете разнообразието ще е изключително голямо-от много тъмни до много ярки. Това важи с пълна сила и за стъклата. Ако сте склонни към модни експерименти, не се колебайте да си изберете розови, сини или зелени. Можете да комбинирате очилата с ярки стъкла както с джинси и тениска, така и с коктейлна рокля или пола до глезените и широк топ. За по-голям ефект пък съчетайте цветово рамката на очилата с тоалета.
Футуристични
Очилата в смели цветове с остри рамки и нестандартна форма са парфектинят избор за момичетата и жените, които държат на всяка цена да бъдат забелязани. Ако спадате към тази категория, при избора на футуристичен модел се съобразете преди всичко с формата на лицето се. Правилото е същото както при ретро очилата-издължени рамки за по-кръгло лице и заоблени за ъгловато, овално или сърцевидно.
Очилата с нестандартен дизайн се срещат в доста смели цветови комбинации. Със сигурност ще направите впечатление, ако изберете например, модел с жълта рамка и оранжеви стъкла. Имайте предвид обаче, че дрехите, които трябва да носите с такива очила, не бива да бъдат прекалено разноцветни и натруфени. На всяка цена избягвайте също широките и феерични поли, рокли и блузи, тъй като те ще са в контраст с ефекта на очилата. Най-добре заложете на тоалет с изчистен силует-колкото по-шикозен, толкова по-добре.


0 Коментара
Коментирай

(required)