Оцет и змийско мляко лекуват брадавиците

Брадавиците са едно от най-разпространените кожни заболявания

Брадавиците са едно от най-разпространените кожни заболявания.

Според статистическите данни при 75% от хората поне веднъж през живота са се появявали такива образувания. Те са бледи /с цвета на кожата/, доброкачествени и с неравна повърхност. Възбудители са им различните папиломавируси.
Брадавиците най-често се появяват по стъпалата, лактите и пръстите.Те се делят на няколко типа:

  • Обикновени брадавици – това са плътни 3-7 мм. образувания с кръгла форма, с цвят на кожата и неравна повърхност, които поразяват преди всичко пръстите на ръцете и лицето.
  • Брадавици по краката- те се локализират върху стъпалата и приличат на мазоли. Възникват вследствие на тесни или неудобни обувки, които не дават възможност на краката да дишат.
  • Плоски брадавици- те са малки /до 3 мм./, закръглени, с гладка повърхност и се появяват най-вече при по-млади хора, върху лицето или китките на ръката.

Вирусът на брадавиците се развива най-добре във влажна среда, затова не се препоръчва ходенето на бос крак на публични места като басейни, сауни, бани, използването на чужди хавлии или носенето на тесни обувки и такива от изкуствена кожа.
Заедно с всевъзможните народни средства /изгаряне с оцет, екстракт от чаено дърво, змийско мляко/, съществуват и медицински процедури за премахване на брадавиците. Това са лазерокоагулация, апликация с течен азот.
Източник: в.Уикенд, 13-19.08.2011
Снимка: Интернет


0 Коментара
Коментирай

(required)