Органични гримове

Грим полезен за кожата

Органични гримове ще се грижат за кожата ни

Продукти с естествените екстракти и съставки са доста търсени в днешно време. Производителите на тези продукти постепенно завземат полагащото им се парче от пазара на бяла козметика, напоследък се качват все по-високо и в пазара на декоративната козметика и макиажа, като предлагат гримове и червила, в чийто състав преобладават естествените екстракти.
Обещанията са в бъдеще декоративната козметика да бъде основана на продукти от природата и да бъде лишена от ужасното присъствие на токсините и синтетичните аромати.

Свикнали сме да възприемаме , че естествените продукти са приоритет предимно на кремовете, балсамите, шампоаните… т.н. бяла козметика. Сега обаче звучи революционно обещанието, че макиажа ще бъде не само безвреден, но и полезен за нашата кожа.

Някои от звездите на световната сцена вече са привърженици и защитници на блясъка на органичната козметика, като Кайли и Донна Еър. Основи, пудри, сенки за очи, червила и моливи за очи – цели сетове и цели колекции с макиаж, базиран на природни продукти вече се продава на световния козметичен пазар.