Мобилните телефони отслабват паметта

Внимавайте с мобилните телефони!

Внимание! Мобилните телефони отслабват паметта!

Разговорите по мобилен телефон оказват ефект върху мозъчната активност, увеличавайки метаболизма на глюкозата в определени области на сивото вещество. Това повишаване е директен индикатор на засилена мозъчна дейност, категорични са енспертите. По този начин се консумира по-голямо количество глюкоза от нормалното.
Проучване на Американската медицинска асоциация показва, че хората, говорещи дневно повече от 50 минути по мобилния си телефон, имат около 7% увеличение на глюкозен метаболизъм в мозъчните зони, които се намират най-близо до антената.
Този факт е причина за безпокойство, тъй като доказва, че човешкият мозък е чувствителен към електромагнитните излъчвания от мобилните телефони.
Учените, уви, все още не са готови да обощят какъв е дългосрочният ефект от използването на мобилни телефони. Има обаче данни, че те влияят негативно на паметта и тя отслабва. Затова повечето експерти са единодушни, че децата не бива да използват прекомерно мобилни телефони, тъй като техният череп е значително по-тънък и в сравнение с възрастните са много по-податливи на лъченията.
в.Уикенд


0 Коментара
Коментирай

(required)