Кожената пола се завръща

Кожената пола се завръща

Мода: Кожената пола се завръща

От славните дни на кожената пола минаха близо 20 години. И макар че за това време тя не изчезна безследно, не може и да се твърди, че имаше кой знае колко запалени почитателки. Но тъй като един от основните закони в модата повелява рано или късно всичко да се повтаря, дойде и моментът за голямото завръщане на кожената пола. През целия сезон есен/зима 2011 тя ще е едно от най-хитовите облекла и под една или друга разновидност вече я видяхме върху всички уважаващи себе си модни икони от шоубизнеса.
Кожената пола без съмнение може да се превърне в силен коз за всяка жена, спечелвайки и не един и два одобрителни погледа. Не се заблуждавайте обаче, че е достатъчно просто да я носите, за да го постигнете. Трябва да знаете как да го правите, защото в противен случай има огромна вероятност да преживеете модна катастрофа.
Предлагаме ви няколко ценни насоки, които със сигурност ще ви спасят от нея:

Първото нещо, което трябва да запомните е, че тенденциите, наложени от световните модни дизайнери, повеляват през идните месеци кожената пола да се носи с дължина малко над или малко под коляното, като по-младите жени могат да изберат и ултра мини вариант. С други думи, на пола до глезените няма да се гледа с добро око от страна на фешън последователките. Да не говорим, че този модел отива на твърде малко жени.

Макар по отношение на модела на кожената пола да разполагате с по-голям избор – права, плисирана, клош или тип „прегърни ме“, е важно да го съобразите преди всичко с фигурата си. Ако сте слаба, нямате ограничения по отношение на модела, но е препоръчително да заложите на тесния и прав с цепка отзад, който да подчертае достойнствата на тялото ви. В случай че имате по-широк ханш или пълни бедра, плисираната пола е най-добрия избор за вас.

В никакъв случай не купувайте кожена пола, без преди това да я пробвате, разчитайки, че ще ви стои добре, защото е вашият размер. Кожените поли почти без изключение са умалени, а ако си купите прекалено тясна, не само че няма да се чувствате комфортно в нея, но и тя ще изглежда като нарисувана върху вас. Не целите това, нали?

Ключът към правилното съчетаване на кожената пола е горната дреха да бъде изработена от мека материя, която да е в контраст със строгостта на кожата. Копринените и памучни топове са най-добрият избор, но кашмирът, ангорската вълна и дантелата също са подходяща комбинация. Ризите от деним могат да се съчетават с кожена пола, но само ако държите да постигнете по-предизвикателно излъчване.

Мини кожената пола се комбинира най-добре с тясна блуза или пуловер, защото в противен случай тоалетът изглежда небалансиран. Колкото до цвета на този модел пола, черното и тъмнокафявото са безспорните фаворити. Ако искате нещо по-различно, заложете на червеното или синьото за излизане вечер и на бялото или бежавото за през деня. Цветът на горната дреха трябва да е добре съобразен – препоръчително е да е контрастен на този на полата.

В никакъв случай не комбинирайте кожена пола с кожено яке, освен ако тя не е клоширана, а то – късо. Дори и тогава обаче е препоръчително да са в различни цветове. На кожена пола отиват най-много сака, якета и палта от вълна, туид и кадифе. За връхните дрехи от деним важи същото правило, както и за ризите от тази материя – съчетани с кожена пола, те придават по-авангарден вид. Затова пък комбинацията с класически блейзър е изключително шик.

Ако си мислите, че не е удачно да носите кожена пола в офиса, много грешите. Изберете си модел в бежово или кафяво, съчетайте го с по-консервативен топ, като бяла риза например, и гарантирано ще съберете погледите на колегите и от двата пола.
Не забравяйте обаче, че чорапогъщникът ви трябва да бъде прозрачен или бежов. Черните и цветните можете да комбинирате с кожена пола само извън работното си място.

Най-лесният начин да постигнете по-небрежен външен вид, когато носите кожена пола, е като я съчетаете с тясна тениска и равни кожени ботуши. Ако пък искате да изглеждате впечатляващо без много усилия, заложете на големи сребърни обици и пръстени. Те се съчетават прекрасно с кожена пола, особено ако е черна или в друг тъмен цвят.

Кожената чанта не само че може да се носи с кожена пола, но е и препоръчително. Размерът и не е от особено значение, но все пак е добре да е по-внушителен.

Освен ако не сте рокзвезда, избягвайте да комбинирате кожена пола с равни кожени ботуши. Заложете на боти или обувки на ток, които освен кожени, могат да бъдат велурени или лачени. Колкото до цветовете и принтовете, нямате никакви ограничения.


0 Коментара
Коментирай

(required)