Как да се справим с киселините

Как да се справим с киселините

Стомашните киселини, които са познати на повече от 60% от възрастните хора, са пряко свързани с килограмите. Колкото повече килограми, толкова повече киселини, е изводът от проведено наскоро проучване във Франция по темата.

Парещеото чувство в стомаха и хранопровода се получава от върнали се в хранопровода стомашни киселини. Най-често причината за това връщане е малка херния в горната част на стомаха. Най-тежките случаи се лекуват по оперативен път, а за по-леките е достатъчно медикаментозно лечение и промяна на хранителния режим.
Хората, които страдат от киселини, трябва да избягват преяждането, кафето и газираните напитки, алкохола и да се хранят поне три часа преди сън.
Ново проучване показа и че отслабването с няколко килограма също подобрява състоянието на стомаха и премахва киселините. Колкото по-висок е индексът на телесното ви тегло, толкова повече се увеличава рискът от киселини.
Изследването показва още, че дори при жени с нормално тегло, 3-4 килограма отгоре могат да увеличат вероятността за образуване на киселини на 180%.
Това в никакъв случай не означава, че трябва да подлагате себе си на изтощителни диети, само и само да не получавате киселини. Преминете ли към здравословен начин на живот и хранене, с малко упражнения, резултатите няма да закъснеят и след по-малко от два месца ще се почувствате като нов човек.
в.Всеки ден
снимка:интернет


0 Коментара
Коментирай

(required)