Как да влезете във форма?

Сред многобройните начини за справяне със стреса, преумората и нервното напрежение особено голяма популярност напоследък придобива древната виетнамска техника за самомасаж, наречена диен шам.

Как да влезете във форма


Ако сте неспокойни
Седнете, поставете лявото си ходило върху дясното коляно и прокарайте палец по вътрешната му страна – от големия пръст към петата. Масажирайки тази зона, която съответства на гръбначния стълб, вие ще се освободите от напрежението в него. Продължете с натиск в средата на ходилото – там е точката, „отговаряща“ за слънчевия сплит, където се съсредоточава психическото безпокойство.

Ако сте уморени
В човешките ръце са разположени безброй напълно достъпни нервни окончания. Именно тях трябва да стимулирате, когато просто не можете да стоите на крака от изтощение. Прокарайте зъбците на гребен първо по върховете на петте си пръста, после по цялата им дължина – от вътрешната и от външната страна на дланта. Сменете ръката и повторете. След това с палеца на лявата натиснете силно и за три секунди средата на дясната длан. Пак сменете ръцете. Завършете с енергично размачкване на двата палеца.

Ако сте изнервена
С помощта на заобления край на молив или химикалка натискайте за около 10 секунди мястото под носа си /бременните не бива да правят това/. После прокарайте три-четири пъти молива по дължината на носа си. Накрая свийте показалци и натиснете с кокалчетата им основата на веждите- десетина пъти.


0 Коментара
Коментирай

(required)