Изгорете бонус калории

Изгорете бонус калории

Изтощителните тренировки и диети са начин да изгорите калории…. но не само! Всяка дейност, която извършваме през деня, е свързана с разход на енергия.

Ето ви седем случая, в които можете да изразходите малко повече калории и да поддържате формата си.

1. Ползвайте ескалатор, но не се возете на него, а изкачвайте стъпалата. Ще стигнете по-бързо и ще стегнете мускулите на краката. Само 5 минути качване по стълби изгаря 144 калории.

2. Вместо да се чудите как да балансирате всички препълнени пазарски чанти по стълбището, качвайте ги до вашия етаж една по една.

3. Стойте прави и се разхождайте, а не седнали, ако трябва да чакате пред лекарския кабинет, на летището или на гарата. Стоенето изгаря 36 калории повече от седенето.

4. Перете или освежавайте често килима с четка, вместо да чистите с прахосмукачка. Така ще се раздвижите, а и килимът ви ще бъде много по-чист.

5. Дъвчете дъвка без захар. Изследванията показват, че при движение на дъвкателни мускули се изразходват по 11 калории на час.

6. Мийте колата си сами, вместо да я карате на автомивка. Така ще изразходите 280 калории повече на час.

7. Включете се в игрите на децата. С игра на криеница например можете да изразходите между 80 и 100 калории за десет минути.
в.Всеки ден


0 Коментара
Коментирай

(required)