За красиви вежди

Съживете веждите със смокини и невен

Няколко практични съвета за красиви вежди

Оредяващите вежди са проблем за много жени – проблем, който за съжаление трудно намира разрешение. Косъмчетата над клепачите падат при стрес и после почти никога не изникват на мястото си. Често олисяването на веждите се дължи и на неправилно оскубване. Затова бъдете внимателни при оформянето на вашите вежди и полагайте необходимите грижи за тях. Има няколко домашни маски, които ще стимулират растежа и ще облекчат проблема.
Маска със смокини
В 100 мл. прясно мляко се сваряват 2 смокини- пресни или изсушени, изчакват се да изстинат и се поставят между няколко пласта сгъната марля. поставят се върху веждите, отгоре се поставя хартия, върху нея се слага хавлиена кърпа. Маската се държи 1 час.
Маска с невен
Приготвя се отвара от цветчетата на невена в съотношение едно към 10 с вряща вода. Налага се върху веждите с помощта на напоена марля или памучен тампон за 10 минути. Маската се прави през ден в продължение на 2 седмици.
Маслена маска
Затопля се 1 суп.лъжица бадемово масло. Като поизстине, се нанася върху веждите с памучен тампон. След 10 минути се почиства с тампон, напоен в розова вода или лосион.


0 Коментара
Коментирай

(required)