Духът на Коледа у дома

Духът на Коледа у дома

Коледа е един от най-светлите християнски празници. Коледа сплотява семейството и прави хората по-добри. На Коледа се случват чудеса. И за да усетите пълноценно духа на празника, поканете го в дома си още сега.

Украсете всичко с панделки
Панделките са универсално средство за празнично настроение. Но те трябва да подхождат на цялостния интериор на жилището ви и да бъдат в една цветова гама. Затова първо изберете основния цвят на вашата тазгодишна Коледа – червено и зелено, синьо и бяло, или златисто. Завържете ги навсякъде – на облегалките на столовете, на стъблата на растенията, на завесите, на дръжките на вратите и на свещите. Най-добре ще е те да могат да се отвързват и завързват лесно, така че догодина отново да можете да ги използвате.

Създайте настроение на масата.
Всеки ден през декември „канете“ духа на Коледа на вашата трапеза. Използвайте всички съдове с празнични мотиви и подходящи цветове, които имате в шкафовете си. Можете да си създадете традиция всяка година да увеличавате колекцията си с една-две нови чинии. Покривката и декорацията на масата нека също нашепват за Коледа – цитрусовите плодове, свещите и салфетките са неделима част от празника.

Намалете светлините
Вместо тях използвайте свещи. Много свещи. Поставете ги по шкафовете, лавиците и масите във всяка стая. Дори в банята. Свещите трябва да подхождат не само на интериора, но и на панделките, ако сте украсили с такива. Хубаво е да са ароматизирани, защото ще поддържате духа на Коледа във всяко помещение.
Коледните лампички, които по традиция се окачват на елхата, също могат да послужат като декорация. Можете да ги опънете по краищата на стаята или в горната част на пердетата – разноцветните светлинки ще ви накарат да се почуствате по-добре и изключително уютно в студеното време навън.

Извадете лакомствата
Дръжте някакви пресни плодове на масата или коледни меденки, с които да черпите очаквани и неочаквани гости. Напълнете бонбони или шоколадчета в някаква ефектна чаша и привържете към нея панделка. Изпечете домашен кейк с много канела и пудра захар – в комбинация с горещо какао и парченца мандарини ще накарате всеки член на семейството или ваш гост да се почувства наистина добре дошъл.

Прибавете малко естествена зеленина
Елхата, зеленият цвят и боровите клонки са традиционен елемент за Коледа. Вържете с панделки няколко клонки и ги прибавете към купата с плодове или пък ваза в някой ъгъл на стаята. В кошница или по-голям панер натрупайте шишарки и прибавете някакъв цветен акцент, който да привлича вниманието. Можете да залепите по едно клонче на всички врати в дома си или просто небрежно да го поставите сред вещите на някой рафт. Вместо да купувате венец за входната врата, направете си сами. Огънете една тел във формата на кръг и около нея омотайте боровите клонки. Там, където се свързват привържете с цветни панделки. За декорация използвайте малки шишарки и играчки за елха.

Създайте спомени и бъдете щастливи
През уикендите, когато цялото семейство е в къщи, планирайте да прекарате известно време заедно. Пуснете си коледна музика и се насладете на времето, прекарано заедно. Усмихвайте се и се наслаждавайте на този красив и светъл празник и бъдете благодарни, че сте заедно. .. Че още една година духът на Коледа е завладял сърцето и дома ви!


0 Коментара
Коментирай

(required)