Динята лекува черния дроб

Динята лекува!

Динята съдържа ценни минерали и вода, която я прави особено полезна през летните горещини. Полезна е за наваксване на вода и минерали в организма-калий и магнезий.

Полезна е и като диетичен продукт при диабетици заради това, че има най-малко въглехидрати. В динята има плодова захар /фруктоза/, която се приема без необходимост от инсулин и не причинява вреди на болните.
Благодарение на фината целулоза и богатството на магнезий тя лекува запека. Освен това динята регулира перисталтиката и стимулира отделянето на злъчен сок.
Свежият плод пречиства организма от токсините. Благодарение на фруктозата подобрява дейността на черния дроб и подпомага усвояването на белтъчините, въглехидратите и мазнините.
Диетата с диня е много подходяща, защото е разтоварваща и помага за свалянена излишните килограми. Подобрява стойностите на LDL холестерола или така наречения лош холестерол. Добре е диетата да се спазва от три до седем дни. След като приключите с нея, трябва да изяждате по половин диня в един ден от седмицата /по ваш избор/.
Дневното меню по време на диетата съдържа филийка пълнозърнест хляб или сухар и диня. Колкото може да изядете!
в. „Всеки ден“, Година I, брой 35


0 Коментара
Коментирай

(required)