Диетични сухари крият опасни съставки

Диетични сухари крият опасни съставки. Сухите бисквитки са вредни и водят до затлъстяване.

Диетичните сухари крият опасни съставки

В почти всяка диета се включват сухари и хората ги ядат без ограничение, защото са считани за полезни. Това обаче се оказа грешно твърдение. Не само, че не е нискокалоричен и неподходящ при хранителни режими, но сухарът е и много вреден за организма ни.
На практика това е хляб, в който липсва вода и влага. Само че не е по-полезен, а напротив – съдържа много повече мазнини и калории. Трябва да се знае също, че в хляба от трици има много целулоза и магнезий, които допринасят за доброто храносмилане. Ако искате да загубите от теглото си, трябва да се насочите към блюда с умерена калоричност в първата част на деня и такива с ниска през втората половина, които да престояват по-дълго време в стомаха и да придават трайно чувство за засищане след хранене.
Такива са ястията с високо съдържание на протеин и ниско съдържание на мазнини като пилешко, пуешко, скумрия, хек, риба тон, извара и яйчни белтъци. Препоръчват се и тези с високо съдържание на вода и фибри, или най-общо казано зеленчуци. Тук никъде не се включва сухарът! Точно обратното. Специалистите съветват да забравим за сухари, чипсове, вафли и други подобни изделия, ако искаме да отслабнем или да се храним здравословно.
В 100 гр. чист сухар се съдържат 318 килокалории, докато в хляба са само 200 в същото количество. В сухарите има до 14% засищащи зърнени вещества, които набъбват в стомаха и създават чувство за тежест. Това е не само неприятно, но и много вредно.
Освен чистия сухар на пазара ни се предлагат много различни разновидности и вкусове. Ако обаче се загледаме в гърба на опаковката на апетитните хапки, може доста да се стреснем. Е-тата, които са добавени като подобрители и овкусители, са твърде много, а всички знаем за пагубното им влияние върху организма.
В тези разфасовки се съдържат и много химикали с неясен произход. Високото съдържание на сол също не е предимство на сухара, защото тя уврежда очите и не е най-полезното нещо, което трябва да ядем.
На пазара можем да си купим различни опаковки със сухари. Цените на продукта започват от 0.80 лв. и достигат 3.50-4.00 лв. в зависимост от големината и фирмата производител. Не се лъжете, че по-скъпите са по-полезни. Това е мит, който ви пречи да отслабнете!
в.Всеки ден


0 Коментара
Коментирай

(required)