Грижи за ноктите

Заздравете ноктите с грижи у дома

Заздравете ноктите с грижи у дома

Три неща не трябва да правите, ако искате да имате здрави и добре оформени нокти. На първо място забравете обикновения ацетон и ползвайте специални лакочистители с добавки за заздравяване на ноктите. Вече ги има във всички козметични магазини и са с приятни аромати.
Друг вреден навик е да се изпилват ноктите дълбоко в ъглите, защото това ги прави чупливи. Пиленето на ноктите се извършва винаги в една посока, от ъглите към върха.
След това ръцете се потапят в топла сапунена вода, държат се няколко минути, докато омекнат кожичките, изваждат се от водата и се забърсват. Не избутвайте кожичките с остър метален инструмент. Ползвайте дървени пръчици и режете само в краен случай, ако са много големи. След това ръцете отново се измиват и се посушават.
Едва тогава се пристъпва към лакиране на ноктите. За да трае лакът по-дълго време и да не изсушава ноктите, поставете най-напред специален безцветен лак и го оставете да изсъхне. После намажете цветния лак, като се стараете това да стане с колкото се може по-малко намазвания. Винаги избърсвайте четката от излишния лак на ръба на самото шише. в.Уикенд


0 Коментара
Коментирай

(required)