Бижутата на студения сезон

Бижутата

Това, че дойде времето да слагаме дебелите дрехи с дълги ръкави, а скоро и палтата, не означава, че трябва да се откажете от бижутата. Напротив – през студените месеци те са толкова важни за цялостния външен вид, колкото и през останалото време от годината. С тази разлика, че са далеч по-дръзки и масивни.

Колиета с характер
Огромните колиета с нестандартна форма и какви ли не орнаменти напоследък не слизат нито от страниците на модните списания, нито от вратовете на манекенките, участващи в в големите ревюта по света. Този тип бижута се слагат, за да бъдат коментирани и подсказват много неща за стила и характера на жената, която ги носи. Точно затова трябва да сте извънредно внимателни в избора си и да имате предвид, че границата между това да заприличате на момиченце, което е сложило всичките гердани на майка си, и това да направите впечатление с нещо наистина уникално, е много тънка. Винаги съобразявайте подобно колие с облеклото си.

Масивни метални накити
Тук далеч не става дума само за скъпи метали като златото и среброто. Дръзките бижута с впечатляващ размер, изработени от мед, бронз, олово, се очертават като един от най-големите хитове на предстоящия зимен сезон. Независимо от какъв точно метал са изработени, тези накити се отличават с изключително изчистените си форми и са едновременно елегантни и съдържащи доза ексцентричност. Съчетават се перфектно с актуалните напоследък дрехи, повлияни от модата на 70-те години. Няма да сбъркате например, ако сложите масивно метално колие върху плетен пуловер. Друга много сполучлива комбинация е вталено сако или палто с големи метални обици.

Огърлици – яка
Изключително изискани, тези огърлици се съчетават перфектно с официална рокля, но са допустими и комбинации с други по-елегантни тоалети като класическа бяла риза например. Най-голямото им предимство е в това, че моментално придават бляскав вид на тоалета.

Ресни
Закачливи, флиртаджийски и ексцентрични, бижутата с ресни, вдъхновени от традициите на индианците и африканците, са подходящи преди всичко за по-млади жени и то с по-непретенциозен стил на обличане. Комбинират се перфектно както с джинси, така и с широки поли, дълги до глезените.

Квадратни гривни
Ако обичате да носите по много тънки тривни, заложете на квадратните. Внасят разнообразие сред океана от кръгли, а и стоят доста по-интересно на ръката от тях. Можете да изберете и по-масивни квадратни гривни от дърво или метал. Те изглеждат най-добре, когато се носят заедно с по-тънки кръгли гривни.

Форми и символи
Най-различни форми, висулки и мотиви красят бижутата, които са модерни в мометна. Затова ако имате особена страст към калинките, пеперудите, розите, черепите, сърцата или каквото и да било друго, си изберете бижу, с което да я покажете на всички. Бъдете креативни и пробвайте комбинация от няколко форми. Това е интересен и забавен начин да накарате околните да ви забележат.

Грамадни пръстени
Широко разпространена заблуда е, че жените с по-деликатни ръце и тънки пръсти не бива да носят пръстени с много голям размер. Важно е единствено да се подбере подходящия модел, който да отива и на стила на обличане. Изборът трябва да е съобразен и с факта, че през зимата се носят ръкавици. Затова не е добра идея да залагате на пръстени с прекалено голяма „височина” или прекалено остри ръбове.

Гердани на няколко реда
Те са актуални от няколко сезона и има защо – разкрасяват моментално и най-скучната блуза или риза. През идните месеци заложете на по-женствени модели, например украсени с панделки или цветя. Отново са модерни и герданите с перли – независимо дали истински илиизкуствени. Изключително шик е съчетаването на перлен гердан с метален.

Обици от пера
През лятото те бяха страхотен хит и сега запазват позициите си, но вече в по-тъмни цветове – червено, кафяво, лилаво, тъмночервено, тъмнозелено и тъмносиньо. Освен по обиците, перата могат да се носят и по гривните.
в.Кауфланд


0 Коментара
Коментирай

(required)